Welke energie breng jij mee naar het werk?

Wat voel jij als je het kantoor of de meeting room binnen komt?

Ken je dat gevoel? Je loopt een kamer vol mensen binnen en de energie is zo positief dat je niet anders kan dan er blij van worden! Het is besmettelijk!
Maar het werkt ook andersom: wanneer de energie zo negatief is dat het je meteen een beklemmend of zwaar gevoel geeft. De spanning is te snijden is en je kan eigenlijk niet wachten om terug weg te gaan.

Vraag jezelf nu eens af: neem jij verantwoordelijkheid voor de energie die je zelf in de kamer brengt?

Een simpele tip voor meer werkgeluk

Als je bewust positieve energie met je meebrengt, verlicht je de kamer, en geef je een positieve boost aan iedereen die je in deze ruimte zal vergezellen.
Je kan een enorm verschil maken wanneer je hier heel even aandacht aan besteedt voor je eender welke ruimte binnenstapt!

Positieve energie is namelijk besmettelijk en verandert gedachten, houdingen en stemmingen.
De communicatie verloopt met enthousiasme, er is meer ruimte voor positieve en versterkende interacties, ideeën krijgen meer kansen en iedereen in de ruimte zal zich meer energiek en gemotiveerd voelen.
Succesvolle mensen en organisaties gedijen in een positieve omgeving, en iedereen kan hier op een héél eenvoudige manier aan bijdragen.

3 manieren om positieve energie mee te brengen

1. Verplaats je aandacht naar iets positief

Heb je ooit gemerkt dat wanneer je je energie richt op negatief denken, zoals angst, zorgen of twijfel, je je machteloos voelt?
Wanneer je je energie richt op positief denken, zoals moed, vertrouwen en succes, voel je je krachtig!
Geef jezelf toestemming om krachtig te zijn en focus op iets positiefs. Je kan vast wel iets bedenken, hoe klein ook: iets dat je een glimlach bezorgt, iets dat goed verlopen is, iets waar je naar uitkijkt, …

2. Bescherm je energie

Jouw energie is een waardevolle persoonlijke hulpbron die kan uitgeput raken. Laat je batterij niet leeglopen en tank tijdig bij.
Vraag jezelf af “Geeft deze persoon, activiteit, idee of project me energie of put het me uit?” Zeg “ja” tegen wat je optilt en “nee” tegen wat je leegzuigt. Stel stevige gezonde grenzen met mensen en laat alles los wat je niet langer dient.

3. Maak het leuk! 

Herinner je je de tomeloze energie die je als kind had? De ongestructureerde vrije tijd die leidde tot spelen, uitproberen, stressvrij plezier, creativiteit, expressie van gevoelens, en ongebreidelde vreugde? Het is tijd om dit weer wat meer in onze volwassen levens te brengen! Ook in de werkomgeving kunnen we onze interacties met onze collega’s kruiden met plezier, humor, creativiteit, random acts of kindness,….

 

Wat ga jij uitproberen?

 

Extra tip: print deze “energy poster” voor een creatieve reminder

Print deze poster en hang hem duidelijk zichtbaar op als reminder.

You might be interested in …