Meer rust en minder frustratie?
3 tips voor een sterke work-life blend!

een sterke work-life blend

 

In een van onze nieuwste trainingen kan je aan de slag met een thema waar we allemaal direct of indirect mee geconfronteerd werden: hoe creëer je een duurzame en steeds veranderende work-life balance?

Het blijkt voor velen onder ons een echt huzarenstukje om telkens weer de juiste balans te vinden tussen onze verschillende rollen: als werknemer, ouder, partner, familielid, vriend of vriendin, … Alle balletjes succesvol in de lucht houden is sowieso al een stevige uitdaging en in onzekere tijden zoals deze, waarin de regels steeds blijven veranderen, zoeken we nog meer naar een houvast.

Het goede nieuws is dat door zelf de regie van het leven op te pakken, je een intrinsieke houvast creëert ondanks alle woelige omstandigheden. Zo kan je bewuste(re) keuzes gaan maken, en heb je het heft in eigen handen om de voor jou best passende work-life realiteit vorm te geven.

Bij Tryangle geloven we in het creëren van een work-life blend: een soort continuüm dat alle voor jou belangrijke rollen in de mix neemt en die flexibel mee beweegt met wijzigende omstandigheden en voorkeuren. Wat dat precies betekent, en enkele tips om hier mee aan de slag te gaan, kan je ontdekken in dit blogartikel.

Daarbovenop schotelen we je graag nog deze extra 3 tips voor om je work-life blend helemaal een gouden glans te geven:

Tip 1: Doe elke dag iets dat je leuk vindt

De ratrace van het leven lijkt vaak ganse dagen op te slorpen waardoor de druk bezette werkende mens aan een chronisch tijdgebrek lijdt. Die (indruk van) schaarste maakt dat mensen selectiever worden in wat ze wel nog doen en wat niet meer. Het eerste dat vaak sneuvelt in deze besparingsronde zijn activiteiten die je graag doet. Ontspanning lijkt op het eerste zicht immers niet functioneel. Jammer, want je geregeld ontspannen is bijzonder nuttig. Sterker nog: jezelf rust gunnen waarbij ruimte ontstaat voor connectie en plezier is even belangrijk voor jouw gezondheid als voldoende slapen, regelmatig bewegen en gezond eten. Schenk jezelf dus elke dag minstens 1 activiteit die je energie geeft

Tip 2: Luister naar de VIP’s in jouw leven

Het is vaak moeilijk om in te zien dat je over je grenzen gaat en je helemaal opgeslorpt wordt door het werk. Je innerlijke stem die misschien wel wil ontspannen wordt makkelijk overroepen door je loyauteit en plichtsgetrouwheid. Een stem die je veel gemakkelijker kan horen, is die van de VIP’s in jouw leven. Luister goed naar wat ze je vertellen. Vinden ze dat ze je (te) weinig zien? Krijg je opmerkingen dat je weer op die gsm zit te kijken of dat je mentaal afwezig lijkt? Stuk voor stuk signalen die aangeven dat jouw blend extra privétijd nodig heeft om gezond én lekker te zijn.

Tip 3: Ontwikkel je overgangsritueel tussen je werktijd en je privétijd

Niets zo moeilijk als je pet van werknemer of werkgever in een vingerknip te vervangen door de pet van ouder, partner of vriend(in). Een overgangsritueel helpt je hierbij. Onderzoek op welke manier jij je werktijd formeel kan afronden om je privétijd daarna officieel te laten ingaan. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht maken aan het einde van elke werkdag waarbij je de eerste to do’s noteert voor de volgende werkdag of aan een wandeling die je elke avond maakt voor je aan je werkelijke privétijd begint. Belangrijk: maak er een dagelijkse gewoonte van die even van jouw tijd vraagt. Zo ontstaat de ideale brug die het mogelijk maakt om het werk af te sluiten voordat je aan een fijne avond begint.

Aan de slag

Heb je zin gekregen om met dit thema aan de slag te gaan? Wil je jouw team leden hun work-life balance eens onder de loep laten nemen en het hertekenen tot een energie gevende blend? Dat treft! We hebben al onze kennis, concrete inzichten en praktische tools gebundeld in een krachtige live online training.

Op weg naar een work-life blend
Streef je naar de perfecte balans tussen werk en privé? En bots je onderweg op twijfel, onmacht en frustratie? Indien wel, dan is deze online workshop iets voor jou! Kom ontdekken hoe je impact kan uitoefenen op de verhouding tussen deze 2 belangrijke aspecten van jouw leven. We gaan aan de slag met time- en energiemanagement, communicatie en mindset en we leren mild te zijn voor onszelf. In deze sessie ontdek je naast de voordelen en de basisprincipes hoe je praktische stappen kan zetten naar meer rust en minder frustratie.

Wij helpen de medewerkers van je team ontdekken hoe ze de regie van hun leven (weer) in handen krijgen! Voor deze zeer interactieve online workshop beperken we het aantal deelnemers tot 12 zodat iedereen het maximale eruit kan halen.

Interesse in deze training? Stuur ons een mailtje en we helpen je heel graag verder.

Benieuwd naar onze andere diensten en thema’s?

 

 

You might be interested in …