Praktische handleiding voor een duurzaam werkgelukbeleid

boek werken aan werkgeluk

Een boek over werkgeluk

Waarom schreven we een boek over werkgeluk voor elke professional die werkgeluk wil implementeren in een bedrijfscontext? Het antwoord op deze vraag maakt onmiddellijk onze missie duidelijk: er is werk aan de winkel als het gaat over werkgeluk. En wie is er beter geknipt voor dat werk dan de HR-professional, de preventieadviseur, de leidinggevende, de vertrouwenspersoon, het kaderlid, de zaakvoerder, de welzijnsadviseur, … ?

Happiness at work

Werkgeluk krijgt vandaag in België meer en meer aandacht. Dat is goed nieuws, want we hinken flink achterop als we naar Scandinavië of Nederland kijken, bijvoorbeeld. Tegelijk schuilt er ook een risico in de groeiende populariteit. Happiness at work durft immers wel eens versleten worden voor een zweverige lege doos.

Naar wat we soms lezen over werkgeluk, kunnen we dat helemaal begrijpen en dat is pijnlijk want werkgeluk zoals wij, Kim Hilgert en Griet Deca, co-founders van Tryangle (en internationaal actief rond happiness at work), het zien, staat mijlenver af van oppervlakkige fabeltjes. Sterker nog: duurzaam werkgeluk stoelt op een uitgebreide wetenschap die verankerd zit in de positieve psychologie, de arbeidspsychologie en de economie.

Duurzaam werkgeluk biedt ons trouwens de unieke kans om te realiseren wat welzijn op het werk graag wil, maar niet altijd bereikt: preventie. Het is essentieel te weten wat werkgeluk precies is, wanneer je eraan werkt, met wie en in welke omstandigheden om dankzij duurzaam werkgeluk alle toegedichte voordelen effectief te kunnen realiseren. Vandaar dit boek.

Pandemie

En toen kwam Corona. Covid-19 hakte er in het voorjaar 2020 toen dit boek geschreven werd stevig in. Niet enkel de fysieke gezondheid en de economie kwamen onder druk te staan, ook de mentale veerkracht van de mens kreeg het zwaar te verduren met een lock-down die heel wat mensen in de moeilijke werkomstandigheden bracht.

In eerste instantie vroegen wij als werkgelukexpert ons af of werkgeluk nog wel relevant was in deze omstandigheden. We zagen dezelfde aarzeling bij onze collega’s wereldwijd. Al snel kwamen de hulpvragen om het mentale welzijn mee te helpen versterken via het thema van werkgeluk.

We weten ondertussen dat de impact van corona langdurig is en dat werkgeluk misschien wel meer dan ooit vandaag de hoogste prioriteit moet hebben binnen organisaties als ze vanuit een preventieve aanpak ook in de anderhalve meter economie en in de virtuele realiteit hun medewerkers veerkrachtig, gezond én gelukkig aan de slag willen houden.

Duurzame aanpak

Het doel van ons boek is om jou als preventieadviseur, als HR-professional, als leidinggevende, als zaakvoerder, als manager of als geïnteresseerde in werkgeluk inspiratie, kader, inzichten, voorbeelden, argumenten en technieken te bieden. Er is immers veel te vertellen over werkgeluk. De onderwerpen in het boek hebben we zorgvuldig uitgekozen met veel zin voor realiteit en met het doel voor ogen om jou een praktische handleiding te bieden zodat je met werkgeluk (verder) aan de slag kan gaan.

Lees het met zin voor praktische toepassingen binnen de realiteit van jouw organisatie. Vind je er zaken in die niet stroken met jouw werkelijkheid? Heb je vragen, opmerkingen of feedback? Laat het ons vooral weten! Je zal in het boek ook lezen dat werkgeluk gaat over de best mogelijke resultaten neerzetten binnen de sterkst mogelijke relaties en dat constructieve communicatie daarin een sleutelpositie bekleedt. Onder het motto “we walk our talk” kijken we dan ook uit naar jouw reacties.

Wil je ons nieuwste boek graag bestellen?
Dat kan via deze link!

Scoor je graag een korting?
Bestel dan ‘Van welvaart naar werkgeluk’ samen met ‘Werken aan werkgeluk’ als duo-pakket via deze link.

Wil je binnen jouw organisatie of team ook aan de slag met werkgeluk?
Ontdek onze aanpak op tryangle.be of neem contact met ons op!

Tryangle

 

You might be interested in …