Tryangle binnen het wereldwijde netwerk van Happiness@Work

Tryangle Woohoo werkgeluk conferentie Kopenhagen

 

2019 kon zich niet mooier inzetten voor Tryangle: eind januari mochten we het vliegtuig op richting Kopenhagen, waar we twee volle dagen samenwerkten met bijna twintig collega’s die negen landen vertegenwoordigden. Van Australië over Italië tot Israël: uiteenlopende culturen en sympathieke believers in werkgeluk tekenden present. Het relaas van een inspirerende uitwisseling binnen het wereldwijde netwerk van werkgeluk:

De pre-conference

De avond voor de tweedaagse meeting nodigde Woohoo Inc, de Deense organisator en leider van het netwerk, ons uit om alvast informeel kennis te maken. Zoals dolfijnen elkaar op kilometers afstand herkennen, zo voelden wij een instant connectie met de collega’s die we daar voor het eerst ontmoetten. Sarah uit Engeland hadden we al eens online ontmoet. Kasia uit Polen bleek exact dezelfde uitdagingen te hebben als wij in België. Erika uit Frankrijk stelde vragen die we onszelf ook al hadden horen formuleren. Voor de avond om was, was er een sterke groep geboren.

Een creatieve aanpak voor vergaderen

En die sterke groep werkte de volgende dag een stevige agenda uit. Onder het format “open space” kozen we zelf de agendapunten die verschillende topics behandelden rond werkgeluk. Gaande van oefeningen voor workshops over KPI’s van werkgeluk, tot presentaties van gamification en studiewerk rond happiness at work – onze goed gevulde vergaderdagen boden het allemaal. En good vibes, flink wat good vibes!

Wat doen we vanavond?

De tweede avond werd aangekondigd als volledig vrij. Bijzonder opvallend: de groep die nog geen vierentwintig uur oud was, troepte samen om die avond met elkaar te delen. De Denen raadden ons een gezellig restaurantje aan en met vereende spierkracht wandelden en fietsten we erheen, zoals het de Kopenhaagse levensstijl betaamt! De avond vulden we met een heerlijk Deens gerecht waarvan niemand de naam echt deftig kon uitspreken, onophoudelijk geklets over hoe het er aan toe gaat in onze landen en met interculturele menselijke warmte. De ganse avond lang woonden onze smartphones in onze handtassen en voelden we (werk)geluk in de praktijk.

Present voor dag 2

Helemaal opgeladen doken we de volgende ochtend in dag twee van de internationale uitwisseling. En voor we het goed en wel beseften, was de tijd van gaan alweer gekomen. Jenny vloog terug naar Australië. Andrew hoopte nog op tijd in Londen te landen om z’n kinderen in te stoppen. Elisa besloot nog snel langs de oudste theewinkel in Kopenhagen te gaan om heerlijke souveniertjes mee te nemen voor haar Italiaanse VIP’s. Wij wandelden naar ons geweldige hotel om onze bagage te pakken en alle indrukken van de voorbije dagen te laten bezinken. Hartverwarmende uitspraken, fonkelende oogjes en indrukwekkende knuffels van over de hele wereld vlogen mee terug naar België.

Wat blijft ons bij?

Oh ja, en wat leerden we in Kopenhagen? Teveel om op te schrijven, maar laat deze top vijf alvast een eye opener zijn:

  • Ook al zijn de Skandinaven koplopers in zowat alle lijsten rond (werk)geluk, toch is burn-out ook in Denemarken een stevig issue;
  • In Parijs kost een stresscoaching vier keer zoveel als op het platteland;
  • Overal ter wereld heb je believers en non-believers wat werkgeluk betreft;
  • Australië mag nog zo laid back en chill zijn, stress is ook daar een boosdoener;
  • We zijn bijzonder blij dat we met ons kleine Belgenlandje mee aan de kar kunnen trekken om op topniveau te helpen om werkgeluk tot de normaalste zaak van de wereld te maken.

 

You might be interested in …