E-book: tips om ongezonde stress de baas te blijven

e-book blijf stress de baas

 

Ongezonde stress aanpakken? Ja, maar hoe?! We kunnen onze veranderende, drukke samenleving die bol staat van de vele duizenden prikkels, hoge verwachtingen, ellenlange to-do lijsten en overvolle agenda’s niet veranderen. Wat we wel kunnen doen, is beter leren omgaan met al deze potentiële stressoorzaken.

De belangrijkste conclusie van ons blogartikel rond het herkennen van chronische stresssymptomen? Het identificeren van onze eigen stresssignalen en tijdig actie ondernemen. Dat betekent tijd en moeite nemen om na tijdelijke stresspieken voldoende te recupereren. Wanneer je dat niet doet, loop je het risico om allerlei fysieke stresssymptomen op te stapelen, zodat uiteindelijk jouw gezondheid en je veerkracht eronder zullen leiden.

Werkdagen met back-to-back meetings en maximale productiviteits- en focusdruk gedurende 8u zijn onmogelijk vol te houden. Onze hersenen zijn namelijk niet uitgerust om lang aan een stuk gefocust te blijven. Onze energie raakt immers op een bepaald moment onvermijdelijk opgebruikt. Deze weer aangevuld krijgen – liefst ruim voor we in het rood gaan – is de belangrijkste manier om jezelf fit, gezond, energiek, positief en productief te houden.

In ons e-book vind je daarom een hele reeks tips om tijdens het werk kleine recuperatiemomentjes in te bouwen. Die zullen je helpen om de dag energieker door te komen en je productiviteit te boosten. Voor wie dacht dat deze methoden alleen een privéaangelegenheid zijn, hebben we een leuke opsteker. Je kan en mag immers ook tijdens de werkuren aandacht besteden aan je welzijn en veerkracht. Net omdat het van jou een betere werknemer en collega zal maken die efficiënter en energieker is.

E-book tips tegen ongewenste stress

Download het gratis e-book boordevol tips en ontdek 11 tips die je helpen omgaan met ongezonde stress.

Of lees meer over hoe je met behulp van onze welzijnsinterventies ongezonde stress op de werkvloer kan aanpakken.

 

 

You might be interested in …