3 misvattingen over yoga

misvattingen over yoga

 

Yoga zegt u? “Mijn dokter zegt dat ik dat eens moet proberen om m’n stressniveau te laten dalen, maar is dat wel iets voor mij? Met zo’n veel te strakke broek tussen al die lenige jonge meisjes… en ik ben al zo nerveus… en trouwens ik heb daar toch geen tijd voor…” Herkenbare interne of externe dialoog?  We geven je 3 goede redenen om de excuses aan de kant te schuiven!

Misverstand 1: voor yoga moet je soepel zijn

Nee hoor! Yoga MAAKT je soepel. Je werkt niet alleen aan de lenigheid en de veerkracht van je lichaam, maar vooral je geest wordt er soepel van. Yoga nodigt je uit hier en nu aandacht te schenken aan je lichaam. Op die manier krijgt je overprikkelde, nerveuze geest eindelijk de rust die hij verdient. Dit vraagt een beetje training, dus wees niet boos op jezelf als het niet onmiddellijk lukt.

De basis van yoga is namelijk het leren accepteren wat er is en niet te streven naar meer, beter of best. Best ontspannend niet? Weet ook dat er heel veel verschillende soorten yoga zijn (van heel rustig tot pittig intensief) en je soms wat moet uitproberen om de variant te vinden die het best bij je past. Een handig hulpmiddel vind je hier.

Misverstand 2: yoga is zweverige prietpraat

Hmm…  yoga is een eeuwenoude leer uit India gebaseerd op de combinatie van ademhaling en beweging, hoe zweverig is dat? Bovendien leer je bij yoga uit je hoofd en uit je denkend brein te komen om met je beide voeten terug stevig op de grond te staan!

Je hebt gelijk, sommige vormen van yoga maken gebruik van mantra’s, wierrook enz., maar niemand verplicht je om deze te kiezen, he! Het effect van yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie is bovendien wetenschappelijk bewezen. Het werkt rechtstreeks in op het parasympatisch zenuwstelsel waardoor je je lichaam een seintje geeft dat het niet overactief hoeft te zijn, en dat het kan herstellen en ontspannen.

Misverstand 3: voor yoga moet ik naar een yogastudio

Wil je je volledig verdiepen in een yogastijl? Ga dan op zoek naar een lesgever waar je je goed bij voelt en die je meeneemt op een wonderlijke ontdekkingstocht.  Ben je op zoek naar eenvoudige technieken en oefeningen om je dagelijkse stress wat te verlichten? Je kan altijd zelf aan de slag, zelfs tijdens je werkuren, zelfs aan je bureau!

Interesse om je werknemers of collega’s kennis te laten maken met yoga? Je kan hen zelfs laten ontdekken hoe je yoga kan toepassen in de werkomgeving! Onze workshop ‘yoga aan je bureau’ is één van de populairste trainingen die we de laatste 2 jaar hebben mogen introduceren. Ontdek meer over ons aanbod aan welzijnsworkshops voor werknemers via onze website. Of neem contact met ons om eens te brainstormen over ons aanbod.

 

You might be interested in …