Gelukkige medewerkers zijn succesvoller

 

In februari 2022 schreef Jessica Stillman een bijzonder boeiend artikel voor Inc.com. Alleen al de titel van haar artikel spreekt boekdelen: “New Study of 1 Million People: Happiness Makes You Dramatically More Successful”.

Grootschalige studie

De studie waarnaar Stillman verwijst is een grootschalig onderzoek naar bijna een miljoen mensen, uitgevoerd door enkele van de grootste namen in de positieve psychologie zoals Martin Seligman en de betreurde Ed Diener. De conclusies zijn glashelder: Gelukkiger zijn verhoogt je kansen op succes op het werk drastisch.

De studie stipt aan dat, hoewel er veel factoren zijn die van invloed zijn op uitzonderlijke prestaties binnen een werkcontext, welzijn en optimisme van groot belang zijn. Dus de volgende keer dat je in de verleiding komt om het luikje geluk naar de toekomst te schuiven, herinner jezelf er dan aan dat de nieuwste wetenschap zegt dat geluk succes brengt en niet andersom.

Het mag dus duidelijk zijn: Gelukkiger werknemers zijn succesvollere werknemers.

De kip of het ei

Het onderzoek vertrekt van een eenvoudige vraag: Wat komt op de eerste plaats, succes of geluk? Maakt succesvol zijn je gelukkig of maakt gelukkig zijn je succesvol?

Om deze vraag te beantwoorden keken de leading men van de positieve psychologie naar ‘s werelds grootste werkgever: het Amerikaanse leger. Gedurende vijf jaar volgden ze bijna een miljoen soldaten, waarbij ze zowel hun welzijn bij indiensttreding als hun prestaties na verloop van tijd maten.

De resultaten verrasten zelfs een team dat een groot deel van hun carrière heeft gewijd aan de stelling dat geluk het bestuderen en bevorderen waard is. Zo stelden ze vast dat de soldaten die aanvankelijk het gelukkigst waren vier keer zoveel prijzen verdienden als degenen die aanvankelijk niet echt veel geluk rapporteerden. Deze kloof bleef bestaan toen ze rekening hielden met status (officieren versus dienstplichtige soldaten), geslacht, ras, opleiding, en andere demografische kenmerken.

Belang voor het bedrijfsleven

Deze resultaten zijn niet alleen van belang voor militairen, maar tevens voor elke bedrijfsleider die het beste uit zijn team wil halen. Andere studies hebben het al gesuggereerd, maar dit onderzoek heeft het nu bevestigd: Gelukkige werknemers presteren gewoon beter. En niet gewoon een klein beetje beter, maar dramatisch beter over een reeks van aspecten.

Een absolute berg van onderzoek is het erover eens dat alledaagse interventies zoals meer bewegen, de natuur in gaan, anderen van dienst zijn, tijd maken voor vrienden en hobby’s, en het beoefenen van dankbaarheid je welzijn op een betrouwbare manier zullen verhogen.

Waar wacht je nog op nu de wetenschap er echt geen twijfel meer over laat bestaan?! Het mag voor eens en voor altijd duidelijk zijn: gelukkig(er) zijn maakt je succesvoller.

Werken aan werkgeluk

Inzetten op het vergroten van werkgeluk, voor jezelf, voor je team en voor je organisatie kan dus heel wat positieve resultaten teweegbrengen.

De week van het werkgelukBen je op zoek naar tips en tricks om je eigen werkgeluk of dat van je collega’s en teamleden te vergroten? Grijp dan nu je kans en neem tussen 19 en 25 september deel aan de week van het werkgeluk. Neem een kijkje op de website en je vindt er heel wat inspiratie-materiaal en activiteiten om vrijblijvend aan deel te nemen.

 

Is welzijn en werkgeluk ook voor jouw organisatie een prioriteit? Tryangle geeft jullie interne werkgeluk ambassadeur een sterk kader en concrete tools in handen om het thema op de agenda te zetten en levend te houden.

Ontdek alle info en data over deze opleidingsreeks (3 dagen) voor Corporate Well-Being & Happiness at Work Ambassador via deze link. Wacht niet te lang: wie tijdig inschrijft kan gebruik maken van het early bird tarief.

 

 

Wil je aan de slag met welzijns- of werkgeluk interventies in jouw team of organisatie? Dan kan Tryangle jou zeker helpen!

Bekijk al onze diensten en werkgeluk-topics waarrond we werken op onze website, download onze folder, of neem gewoon contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

You might be interested in …