4 DAY WEEK GLOBAL

Wat houdt het 4 Day Week pilootpogramma in?

Wat houdt het in?

Dit pilootprogramma omvat een gecoördineerd traject waarbij organisaties de kans krijgen om, samen met andere baanbrekende bedrijven, een verkorte werkweek uit te proberen. Hierbij krijgen deelnemende bedrijven unieke ondersteuning van toonaangevende experts en toegang tot alle tools en inzichten die het initiatief tot een succes kunnen helpen maken. Dit programma is opgebouwd rond het 100-80-100™ principe van 4 Day Week Global en begeleidt organisaties bij het omschakelen naar een kortere werkweek met loonbehoud, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Voor wie is dit programma bedoeld?

Dit project is gericht op organisaties die geïnteresseerd zijn in productiviteitsgericht werken met minder uren en die overwegen om een verkorte werkweek (vb 32-urenweek) te testen of in te voeren. Deelnemers krijgen ongeëvenaarde toegang tot alle expertise, tools en middelen die nodig zijn om de proef soepel en succesvol te laten verlopen.

Mis deze kans niet om de productiviteit en werkcultuur van uw organisatie te verbeteren. Het is bewezen dat de 4-dagen werkweek leidt tot meer productiviteit, welzijn van werknemers, betrokkenheid, duurzaamheid, gendergelijkheid en innovatie.

Wat is inbegrepen in het pilootprogramma?

– Een gecoördineerde testperiode van zes maanden samen met andere bedrijven in België
– Toegang tot academische partners van wereldklasse en opname in het onderzoek van 4 Day Week Global
– Deskundige begeleiding van 4 Day Week Global en Tryangle Happiness & Well-Being at Work 
– 12 maanden lidmaatschap van de 4 Day Week Global Community, met toegang tot honderden FAQ’s, tools, sjablonen, casestudy’s en webinars – afkomstig van onze experts en andere 4 Day Week bedrijven.
– Plus de volledige 4 Day Week Global Foundation Course zonder extra kost!

Details en tijdlijn voor het 4-dagen werkweek pilootproject

Waar kan je meer informatie vinden over het Belgische pilootproject in 2024-2025?

Schrijf je hier vrijblijvend in voor een speciale nieuwsbrief om meer details en regelmatige updates te ontvangen over het Belgische pilootproject.
Registreer hier om deel te nemen aan het kick-off event (persvoorstelling en netwerkmoment) op 12 september (14u) in Kontich.
– Schrijf je in voor de Q&A webinars op 16 september en/of 1 oktober waar we meer detail delen over de Belgische pilootstudie.

Klik hier om een meer gedetailleerde tijdlijn te downloaden.

Hoe kan je deelemen aan het pilootprogramma?

– Beslis of jouw organisatie 1 van de 30 pionierbedrijven in België wil worden die deelnemen aan het 4 Day Week pilootprogramma in 2024.
– Heb je interesse om deel te nemen? Registreer je voor de pilootstudie en we nemen contact met je op voor een intake en alle (budget)details voor jouw organisatie type en grootte.
– Na het formaliseren van je deelname teken je officieel in voor het pilootprogramma en kan onze inspirerend traject samen starten. 

– Aandacht: De inschrijvingen worden afgesloten op 31 oktober 2024.
– Alle geregistreerde deelnemers starten de voorbereidingsfase op 4 november 2024. De proefperiode van 6 maanden (met een verkorte werkweek) start vanaf 3 februari 2025.

Wat gebeurt er als je officieel met het pilotprogramma begint?

Als je organisatie besluit om deel te nemen, gaat het gecoördineerd programma van start vanaf 4 november 2024, bestaande uit twee fasen:

Fase 1: Voorbereiding (3 maanden)

Tijdens deze fase helpen we je een planning te kiezen die werkt voor jouw organisatie, bepalen we hoe succes eruit ziet, creëren we een communicatiestrategie en bereiden we je voor op verschillende mogelijke scenario’s. Je weet hoe je de 4-dagen week moet voorstellen aan externe stakeholders en je hebt een kennisbank met geschreven scenario’s en antwoorden, statistieken en KPI’s om de voortgang bij te houden en gesprekspunten en e-mails om belanghebbenden op de hoogte te houden.

Je krijgt ook alle informatie die nodig is om deel te nemen aan ons wereldwijde onderzoeksprogramma, zodat je jouw organisatie kunt benchmarken om te zien hoe je je verhoudt tot anderen in je gemeenschap. Klik hier om een overzicht te downloaden met meer details over de modules en workshops in deze voorbereidingsfase.

Fase 2: Pilootstudie (6 maanden)

Tijdens deze fase, die start op 3 februari 2025, ondersteunen we je bij het herontwerpen van je werkweek, het verbeteren van het technologiegebruik en de algemene werkcultuur. We bieden begeleiding bij het aanpassen van vergaderingen en tools, het experimenteren met nieuwe werkwijzen en het bijwerken van de dagelijkse agenda. We ondersteunen je ook bij het hervormen van cultuurdocumenten en -praktijken.

Ons programma omvat een bibliotheek met voortdurend bijgewerkte cursussen en gefaciliteerde workshops, één-op-één ondersteuning met ons leadteam en wekelijkse contactmomenten op ons communityplatform. Met onze ondersteuning heeft je organisatie alles wat er nodig is om jouw verkorte werkweek succesvol te implementeren.

Het 4 Day Week Pilootprogramma

Wil je graag nog meer informatie of ben je klaar om de sprong te wagen?

Blijf op de hoogte van de Belgische pilot

Neem deel aan het kick-off event op 12 sept

Overtuigd en klaar om deel te nemen?

Het 4 Day Week Pilootprogramma

Handig overzicht van alle beschikbare informatie

Klik op de afbeeldingen voor meer details.

Wat houdt het 4 Day Week Global pilootproject in?

Alle details over het Belgische 4 Day Week pilootproject

Check onze Frequently Asked Questions

Meer lezen over de 4-dagen werkweek? Check onze blog.

Download een gedetailleerde tijdlijn van het project

Meer info over de voorbereidingsfase

Mis geen enkele update dankzij de speciale nieuwsbrief

Registreer voor het kick-off event op 12 september (14h)

Inschrijven voor het Q&A webinar op 16 september (13u)

Inschrijven voor het Q&A webinar op 1 oktober (9u)

Helemaal klaar om deel te nemen aan de pilootstudie?
Meld je hier aan en we nemen contact op!

4DWG info

Wat houdt het 4 Day Week Global pilootproject in?

4DWG Belgium

Alle details over het 4 Day Week Pilootprogramma in België

4DWG FAQ

Check onze Frequently Asked Questions

4DWG blog

Meer lezen over de 4-dagen werkweek? Check onze blog.

4DWG timeline

Download een gedetailleerde tijdlijn van het project

4DWG training

Download een handige one pager over de voorbereidingsfase

4DWG newsletter

Schrijf je in voor de speciale nieuwsbrief en mis geen enkele update

4DWG Launch

Registreer voor het kick-off event op 12 september (14h)

4DWG webinar

Schrijf je in voor Q&A webinar op 16 september (14h)

4DWG webinar 2

Inschrijven voor het Q&A webinar op 1 oktober (9u)

4DWG ready

Helemaal klaar om deel te nemen? Meld je hier aan en we nemen contact op!

Visie op de 4-dagen werkweek in België

Klankbordgroep voor het 4 Day Week pilootprogramma

Het Belgische pilootprogramma waardoor bedrijven een verkorte werkweek met loonbehoud kunnen uitproberen is een baanbrekend traject. In het streven naar een inspirerend debat omtrent een nieuwe kijk op werken, maar ook een succesvol verloop van het pilootproject, verzamelen we inzichten, feedback, vragen en opinies van vooraanstaande experts en woordvoerders. 
Zo brengen we verschillende actoren uit de markt samen om hun visie te delen op de initiatieven die kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst voor werknemers en bedrijven.

Op dit moment zijn de volgende stemmen vertegenwoordigd in onze zogenaamde klankbordgroep voor dit 4 Day Week pilootproject: 

  • Prof Rudy Aernoudt, Professor (UGent, Nancy-Université & BMI executive MBA), Econoom en Filosoof, Spreker, Auteur, Columnist, Medeoprichter EBAN
  • Lesley Arens, Founder & Hoofdredacteur #ZigZagHR, Host podcast & video Brainpickings, Keynote Speaker, Moderator, Auteur
  • Michel Cermak, Beleidsadviseur Europees Parlement, Co-Auteur
  • Isabelle Hoebrechts, Inititatiefneemster WORKBEATS, Voorzitter Federgon commissie Wellbeing, Strategische Business Partner met een “Hart”, Moderator, Auteur
  • Olivier Pintelon, Politicoloog, Adviseur studiedienst ABVV
  • Vic Van Kerrebroeck, Vakbondssecretaris financiele sectoren ACV Puls

Wil jij ook graag bijdragen aan het debat en met jouw visie onze groep versterken? Neem dan zeker contact op!