De kracht van Teamgames

de kracht van teamgames

 

Plato wist het al lang voor de industriële en digitale revolutie onze professionele realiteit veranderden: “You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation.” We zoomen dan ook graag even in op de kracht van teamgames.

Het leven wordt vaak zo ernstig genomen dat er amper nog ruimte is voor wat plezier en een deugddoende (glim)lach. Ook welzijn en werkgeluk kunnen heel ernstige aangelegenheden zijn. Net daarom juichen wij gamification toe. Belangrijk is wel dat de spelvormen bijdragen tot de optimalisatie van de teamsfeer. Hiervoor heb je vooral communicatieve games nodig die uitnodigen tot spelenderwijs overleg.

Bij Tryangle vertaalt de gamification aanpak zich in onze teamgames “Team Geluk” en “Choose Happiness @ Work”.

De positieve kracht van Team Geluk

Team Geluk zet in op positieve eigenschappen om zo de teamspirit te versterken. Aan de hand van positief roddelen gaan de teamleden hartverwarmend met en over elkaar in gesprek. Er ontstaat verwondering, ongeloof en er wordt een ijzersterke band gesmeed die nazindert tot lang na deze spelactiviteit. En naast de good vibes en vele lachsalvo’s is er ook ruimte voor serieusiteiten: de 56 kaarten die de basis vormen voor dit spel zijn gesteund op recent wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door geluksambassadeur Leo Bormans. Team Geluk verandert het weefsel van een team en heeft een langdurig, actief effect.

Choose Happiness@Work

Via gamification kan je niet enkel inwerken op de teamsfeer, maar ook op de prestaties en betrokkenheid. Het spel Choose Happiness@Work van Happy Brain Science leent zich daar perfect toe en maakt de tongen los bij de deelnemers. Tijdens het spel worden dagelijkse dilemma’s van op de werkvloer besproken. De spelers gaan samen op zoek naar creatieve oplossingen. Zo wordt het spel dus heel erg hands-on met vaak concrete actieplannen als gevolg. Een flinke portie plezier krijg je er gratis bij!

Teamgames

De Teamgames vallen bij Tryangle onder de hardcore teambuilding: samen met je collega’s los je vragen op, werk je je door een behendigheidsparcours en duik je van de ene uitdaging in de andere op zoek naar sleutels, conclusies en feel good momenten. Een middagje Teamgames staat gegarandeerd bol van gezonde competitie en big smiles. En net daar schuilt de kracht: de portie humor en fun maken het ons mogelijk om ons rationele masker af te zetten. Op die manier zakken we vanuit ons hoofd als het ware in ons lichaam en durven we eindelijk weer voelen. Ver weg van de werkrealiteit voeden de Teamgames zo de teamspirit op een heel onverwachte manier: door samen te werken ontstaat (opnieuw) verbinding en dat kan in onze tijden vol stress en druk(te) alleen maar heel erg welkom zijn.

 

Wil je meer weten over de diensten waarmee Tryangle organisaties kan ondersteunen of over de thema’s waarrond we werken?

 

You might be interested in …