E-book: Op weg naar een menopauze-inclusieve organisatie

Een menopauze-inclusieve bedrijfscultuur creëren wordt steeds belangrijker voor organisaties.

Niet alleen gaat het om een steeds grote wordende groep medewerkers, in een vergrijzende arbeidsmarkt, maar het is ook essentieel binnen het debat van duurzaam ondernemen, diversiteit en inclusie, het fysieke en mentale welzijn van medewerkers én de war for talent.

In dit e-book geven we de belangrijkste inzichten en cijfers mee voor HR-professionals en managers om een menopauzebeleid op te stellen. Maar het kan ook interne ambassadeurs helpen om een draagvlak voor het thema te creëren binnen hun (management)team én inzichten en sleutels bieden om zelf alvast bij te dragen aan een menopauze-inclusieve bedrijfscultuur.

Extra leestip: Wil je graag enkele concrete tips om je collega in de (peri)menopauze te ondersteunen? Lees dan zeker dit blogartikel.

Op weg naar een menopauze-inclusieve organisatie
Wil je graag meer informatie over het belang van menopauze-inclusiviteit voor organisaties en teams?
Download dan zeker dit beknopte e-book!

Ontdek onze opleidingen omtrent de (peri)menopauze

– Een sensibiliserend webinar of een keynote voor al je medewerkers.
– Een workshop voor leidinggevenden en HR om het onderwerp bespreekbaar te maken.
– Een workshop voor vrouwelijke medewerkers in de (peri)menopauze die hen tools en ondersteuning biedt in deze transitie.
– 1:1 menopauze coaching die je vrouwelijke medewerkers begeleidt doorheen hun proces.

Benieuwd naar deze (en andere) workshops?

Nu al zin om deel te nemen aan een workshop?

Dan kan je momenteel inschrijven voor deze online workshop op wereld menopauze dag, vrijdag 18 oktober!

Hoe omgaan met menopauze op de werkvloer?
Ben je een vrouw in de (peri)menopauze en heb je daar knap last van op de werkvloer? Of ben jij haar collega, hr of leidinggevende? Dan nodigen we je graag uit om op wereld menopauzedag samen met ons – virtueel – rond de tafel te gaan zitten. Tijdens een interactieve online workshop gaan we samen aan de slag met het onderwerp.
In België zitten namelijk 4 op 10 medewerkers in de (peri)menopauze. Meer dan de helft daarvan ondervindt hinder van haar symptomen op het werk. Soms nemen vrouwen daardoor zelfs ontslag. Jammer, want zo gaat ook veel talent en expertise verloren. Dat wil je niet laten gebeuren.

You might be interested in …