Hieronder vind je een handig overzicht met alle Tryangle podcast afleveringen

  Beluister alle afleveringen online of luister via Spotify, Apple, Google of YouTube.
.
Wil je graag als gast aan het woord komen in onze podcast? Neem contact met ons op!

Nieuwste aflevering: Episode 13 – met Griet Deca en Tim Vanherck (Johnson & Johnson)

Griet Deca ontmoette in deze aflevering Tim Vanherck, Head of Human Resources bij Johnson & Johnson, en dit op één van de productiesites van Janssen Belgium, lang geleden opgericht door Dr. Paul Janssen en nog steeds een grote werkgever in de Kempense regio én een belangrijke innovatie hub van J&J.

In deze episode kom je onder andere meer te weten over het waarden charter van de groep, over hoe werken in de ‘health care’ sector een extra motivatie geeft, maar ook over het voortdurend linken van wat mensen doen in een specifieke job aan wat de impact is voor de patiënt of de consument. Daarnaast heeft Tim het ook nog over het belang van ‘quality & compliance’ en de druk die dat mogelijks op de medewerkers legt en hoe men daarmee omgaat, als over hoe belangrijk de organisatie het vindt om zorg te dragen voor anderen en de initiatieven die zij hiervoor op dagelijkse basis nemen.

Nieuwste aflevering: Episode 12 – met Griet Deca en Kim Hilgert (Tryangle)

In deze speciale aflevering hebben Kim Hilgert en Griet Deca van Tryangle een levendige babbel over alle fijne gesprekken die ze voor deze podcast gevoerd hebben in 2022.

Ze blikken terug op de voorbije opnames met boeiende gasten en op wat ze daaruit geleerd hebben, maar geven ook aanvullende inzichten mee die de luisteraar kunnen helpen en inspireren om verder te blijven bouwen aan werkgeluk.

Episode 11 – met Griet Deca en Jonas De Kerf (KU Leuven)

Voor deze aflevering trokken we terug naar de universiteit, meer bepaald de KU Leuven. Chief Happiness Griet Deca sprak met doctoraatsonderzoeker Jonas De Kerf, die voor zijn onderzoek diep in het fenomeen flow dook.

Het mag niet verbazen dat dit een zeer boeiend gesprek werd! In deze aflevering hebben we het onder andere over de “happy productive worker” thesis, wat flow precies is en hoe je in flow geraakt, de redenen waarom flow voor voldoening zorgt, de impact van de omgeving op flow en het effect van storingen op je breinenergie, maar ook hoe flow ook een aanslag kan zijn op je welzijn als je niet op tijd een pauze neemt.

Wie graag nog meer wil weten over de onderzoeksresultaten, kan hier tijdelijk het on demand webinar met Jonas van 8/12/2022 herbekijken.

Episode 10 – met Griet Deca en Els Rijckaert (Gritt)

Langs de oevers van de Schelde, gingen we in Antwerpen op bezoek bij Gritt.  Een Belgische groep van technische adviesbureaus die met twee merken de markt op gaat: TEC en Logi-technic. Els Rijckaert werkt er als Projectmanager HR voornamelijk rond employer branding, communicatie en events.

In het bruisende gesprek met deze spring-in-‘t-veld ontdek je meer over hoe Els kijkt naar talent en ‘nature vs nurture’, maar gaat het ook over de aanpak ‘hire for attitude, train for skill’ en hoe dat werkt in de praktijk. Daarnaast komt ook aan bod hoe je er als bedrijf voor zorgt dat medewerkers die langdurig bij een klant tewerkgesteld zijn toch de affiniteit met het moederhuis bewaren, hebben we het over de drie belangrijkste waarden bij Gritt: Passie, Positiviteit en Integriteit en wat deze betekenen in de praktijk, over ‘Golden Moments’ en het vieren van mijlpalen, het belang van interne communicatie en nog veel meer.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 9 – met Kim Hilgert, Leen Hooghe en Nele Hofman (Groep Kortrijk)

Voor deze aflevering trokken we naar Kortrijk, waar Leen Hooghe Beleidsmedewerker HR is voor Stad en OCMW, en Nele Hofman Directeur Personeel is voor de Groep Kortrijk. Kortrijk heeft de ambitie om de beste stad van Vlaanderen te zijn en rekent op haar +/- 1800 medewerkers om dat dag in dag uit waar te maken. Welzijn, gekoppeld aan de waarden van Groep Kortrijk, is daarin de rode draad.

In deze podcast aflevering hoor je meer over de 3 V’s (verantwoordelijkheid, vertrouwen en vrijheid) en hoe deze aan de basis liggen van het welzijnsbeleid bij Groep Kortrijk. Daarnaast vind je ook inspiratie over de voor- en nadelen van werken bij een openbaar bestuur, het belang van feedback, het streven naar gelijkwaardigheid en blijven experimenteren en iets over rode hoodies en hoe deze grote organisatie erin slaagt om het familiegevoel te bewaren.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 8 – met Griet Deca en Ellen De Geest (Vinçotte)

Ellen De Geest is Head Health & Safety in een stoer bedrijf: Vinçotte.
Iedereen kent hen van in de lift maar Vinçotte doet veel meer dan enkel veiligheidskeuringen van liften. Ze bieden objectieve en adviserende services op het vlak van inspectie, certificatie, comformiteitsevaluatie en opleiding.

In deze aflevering gaat het onder meer over de uitdaging om in een grote organisatie te zorgen voor verbondenheid tussen de medewerkers maar ook met het bedrijf, hoe medewerkers kunnen ondersteund worden bij het stellen van grenzen en de balans vinden tussen connecteren en deconnecteren,  hoe Vinçotte het preventie- en welzijnsbeleid aanpakt op korte en lange termijn,…

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 7 – met Kim Hilgert en Ivanka Meuleman (TVH)

Ivanka Meuleman is Communication & Change Enthusiast bij TVH, een grote internationale groep die zichzelf omschrijft als een globale one stop shop voor onderdelen en accessoires voor material handling, industriële, bouw- en landbouwmachines.

Ivanka vertelt over hoe welzijn en werkgeluk vorm gegeven wordt bij TVH, maar heeft het ook over de definitie van een gelukkige medewerker, het interne “Nudge” programma, hoe communicatie altijd de rode draad is, maar nooit perfect is en over de meerwaarde van altijd blijven bijleren.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 6 – met Kim Hilgert en An Waterloos (Arcadis)

An Waterloos is HR Business Partner bij Arcadis Belgium, een internationale organisatie die ontwerp, engineering en advies diensten levert voor duurzame gebouwen en een natuurlijke omgeving.

An heeft het in deze aflevering onder andere over de uitdaging om initiatieven op te zetten die voor iedereen toegankelijk zijn, ook wanneer alle medewerkers “billable” zijn, over de kosten en baten van investeren in health & well-being en over hybride werken en cohesie in teams en de rol die HR daarin heeft.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 5 – met Griet Deca en Carolien Van Belle en Katrijn Vekens (Kinnarps)

Carolien Van Belle is HR & Facility Manager. Katrijn Vekens is Product & Marketing Executive. Samen creëren ze een happy workplace voor de medewerkers van Kinnarps.  En dat gaat over meer dan alleen de comfortabele stoelen waarin we mogen zitten voor dit gesprek.
Carolien en Katrijn hebben het onder andere over hoe werkgeluk bijdraagt tot productiviteit en over hoe de kantoorinrichting voor een aangename werkomgeving zorgt. Maar ook over het belang van een open communicatie cultuur, de war for talent en inzetten op retentie, hun Happiness Heroes en hoe hard werken ook fun mag zijn,…

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 4 – Met Griet Deca en Alexander Alonso (BD Benelux)

Alexander Alonso is General Manager bij BD benelux, een medisch-technologisch bedrijf met als doel het verbeteren van de gezondheidszorg voor een betere wereld. Dat doen ze door het bevorderen van medische innovatie, diagnostiek en zorg.
In dit gesprek vertelt Alexander ons onder andere over de meest gemaakte denkfout bij burn-out (“het kan mij niet overkomen”), over de impact van de corona pandemie, over hoe je de mens centraal kan blijven stellen – ook in een moeilijke context – en over de focus op ‘servant leadership’ en het concept work life harmonie ipv balans.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 3 – Met Kim Hilgert en Linda Cappelle (Bright Plus)

Linda Cappelle is de heel fiere directeur van Bright Plus, een bedrijf met een zeer specifieke bedrijfscultuur die gestoeld is op werkgeluk en met een heel duidelijke wellbeing strategie.
Linda heeft het in dit interview o.a. over persoonlijk leiderschap en de 5 pijlers in het welzijnsbeleid van Bright Plus, maar ook over de sterkte van een bottom-up verhaal, de uitdagingen rond hybride werken en over het belang van feedback en de kracht van kwetsbaarheid.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 2 – Met Griet Deca en Sanne De Prycker (VGD)

Sanne De Prycker is HR Business Partner en Preventieadviseur bij VGD, een kennispartner voor heel wat bedrijven. Met meer dan 40 jaar ervaring ondersteunen ze ondernemingen in vraagstukken rond tax, audit, accountancy, HR-zaken en dergelijke meer.
Sanne praat met ons onder andere over luisteren naar medewerkers, over omgaan met verloop en absenteïsme, over de verbondenheid tussen de verschillende regionale kantoren en over de klantentevredenheid als indicator voor de tevredenheid van de medewerkers.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 1 – Met Griet Deca en Kim Hilgert

We geven bij Tryangle zelf graag het goede voorbeeld. In deze eerste aflevering bijten Griet en Kim – de Chief Happiness Officers van Tryangle – de spits af. Ze hebben een gezellige babbel over welzijn en werkgeluk.
De basis voor elk gesprek in deze podcast reeks is een lijst met 7 stellingen, waaruit we onze gesprekspartners telkens één stelling laten kiezen. In deze aflevering kiezen Kim en Griet elk een stelling uit en vertellen ze hun persoonlijke verhaal dat daarbij hoort.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Trailer – met Griet Deca en Kim Hilgert

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Wil je graag als gast aan het woord komen in onze podcast?