Hieronder vind je een handig overzicht met alle Tryangle podcast afleveringen

  Beluister alle afleveringen online of luister via Spotify, Apple, Google of YouTube.
.
Wil je graag als gast aan het woord komen in onze podcast? Neem contact met ons op!

Nieuwste aflevering: Episode 21 – met Kim Hilgert, Asmin Andries, Ans Rombout en Griet Van Acker (Emtex Life Science)

In deze episode spreken we niet 1 gast, maar 3 enthousiaste jongedames die werken bij Emtex Life Science, een kleine en gezellige KMO in het Waasland die gespecialiseerd is in ‘regulatory medical writing’. We praten met Asmin Andries en Ans Rombout, beiden Medical Writers en Griet Van Acker, HR Manager.

In dit dynamische gesprek ontdek je onder andere meer over wat de job van Medical Writer precies inhoudt, over de visie van de 3-koppige werkgroep “Healthy To Happy” dat gezond zijn gelukkig maakt, en over hoe die werkgroep ontstaan is. Maar het gaat ook over leading by example, over het belang van een goede ‘work life balance’, over aandacht voor collegialiteit en een leuke werksfeer, en de verhouding tussen het relationele en het resultaatgerichte.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 20 – met Kim Hilgert, Romy Fuchs en Kim Pintens (TOPdesk)

Romy Fuchs is HR Adviseur en Kim Pintens is Marketing & Communications Officer bij TOPdesk, een service management software bedrijf.

In dit wervelend gesprek hebben Romy en Kim het over actief op zoek gaan naar ‘Type Y’ mensen (volgens Theorie X en Theorie Y van Douglas McGregor) en net afgestudeerde medewerkers de kans geven om te groeien en de kneepjes van het vak te leren volgens het principe ‘hire for attitude, train for skills’. Daarnaast gaat het ook over het werken met Talent Leads en Business Unit Managers, over concrete voorbeelden rond wat wel en niet werkt om het werkplezier te boosten, over “boomerang employees”, het belang van het menselijke aspect in werk, en vertrouwen en autonomie krijgen en nog veel meer…

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 19 – met Griet Deca en Michiel Sallaets (Google)

Michiel Sallaets is Communications Lead bij Google Belgium & Luxembourg. Google telt wereldwijd meer dan 180.000 medewerkers en omvat een breed scala aan digitale producten en diensten, naast de gekende zoekmachine. Het hoofdkantoor voor België en Luxemburg vormt de thuisbasis voor zo’n 125 werknemers en is een plek waar men vooral spreekt over gemotiveerd werk en waar werken synoniem is voor topsport.

In dit warm en gemoedelijk gesprek komt onder andere aan bod hoe goed Google is in het wegnemen van zorgen van medewerkers en hoe ze hen het leven makkelijker willen maken. Maar Michiel heeft het ook over hoe de bedrijfscultuur enorm bepalend is voor werkgeluk, hoe fun at work kan matchen met hard werken met motivatie en passie en over nudging in de richting van gezonde keuzes.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 18 – met Griet Deca en Christien Van Vaerenberg (Port of Antwerp-Bruges)

Christien Van Vaerenberg is Chief Human Resources Officer bij Port of Antwerp-Bruges. Een grote en diverse organisatie die vriendelijkheid en zorgzaamheid in zijn DNA heeft, met een kloppend hart voor mensen, én een duidelijke visie op HR.

In deze aflevering kom je meer te weten over hoe deze werkgever actief de business wil vermenselijken en een veilige thuishaven creëert voor hun medewerkers. Je komt meer te weten over het iconische gebouw waarin Christien elke dag mag werken (het Havenhuis in Antwerpen), maar ook over het recente huwelijk tussen de haven van Antwerpen en van Zeebrugge en de verschillen in cultuur en leren van elkaar om te groeien naar één identiteit. Daarnaast hoor je ook meer over hoe je samenwerken kan vergelijken met samenleven in een gezin, over het wederzijdse engagement tussen werkgever en werknemer en hoe werkgeluk in heel kleine dingen zit, en eigenlijk geen rocket science is.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 17 – met Griet Deca en Helena Van Moerbeke (GTB)

Helena Van Moerbeke is Krachtgericht Trainer & Bemiddelaar bij GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling), een partnerorganisatie van VDAB, die mensen met een mentale of fysieke beperking helpt om geschikt werk te vinden en te houden.  Een missie die je alleen kan realiseren als je mensen centraal stelt.

Griet Deca gaat met Helena in gesprek over hoe talenten de essentie zijn van alles wat men bij GTB doet, over focussen op wat wel kan ipv op wat niet kan en het belang van krachtgericht werken en de waarden die daaraan verbonden zijn.  Ze gaan daarnaast ook dieper in op de kruisbestuiving van talenten en rekening houden met elkaars valkuilen bij het werken in complementaire teams, hoe échte connectie kan gemaakt worden tussen kandidaten en werkgevers, en hoe men kan kijken naar mogelijkheden los van diagnoses of stempels.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 16 – met Griet Deca en Thomas Van Eeckhout (Easi)

Thomas Van Eeckhout is één van de twee CEO’s van Easi. Jawel, dit IT-bedrijf heeft 2 CEO’s: eentje voor de Nederlandstaligen en eentje voor de Franstaligen. Vrij uniek, maar als je streeft naar human excellence, dan is er aan de top geen ruimte voor ego’s.

In deze podcast heeft Thomas het onder andere over het verschil tussen wel-zijn en gelukkig zijn, over een context creëren waarin mensen gelukkig kunnen zijn, waarin er zelfs sprake is van liefde (puur platonisch en professioneel welteverstaan). Hij heeft het ook over het evenwicht tussen hoge performantie en werkgeluk en hoe dat zich ook reflecteert in het DNA van het bedrijf en over het koppelen van gevoel aan data bij rekrutering, het belang van de juiste persoon op de juiste plaatse te hebben, en de lat net hoger leggen in een krappe arbeidsmarkt.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 15 – met Griet Deca en Nathalie Leys (TTL)

Bij TTL noemen ze zichzelf ‘Frontline Warriors’. Dat klinkt een beetje als oorlogstaal, maar ook in dit bedrijf waar alles draait rond software applications, krijgt de mens een centrale plaats. Nathalie Leys is er Chief of Staff & Performance Coach.

In dit gesprek heeft Nathalie het onder andere over de uitdaging om welzijn en werkgeluk een vaste plek te geven in de wereld van IT consultancy, over hoe ze er zelf lang vanuit ging dat je als werkgever alles op alles moet zetten om de medewerkers tevreden te houden en hoe je een paard wel naar het water kan leiden, maar het niet kan laten drinken. Daarnaast vertelt ze ook meer over samen op zoek gaan naar (nieuwe) doelen, en de juiste weg ernaartoe, over af en toe de durf hebben om eens een reality check te doen en over zelfleiderschap, bereidheid om aan jezelf te werken en goesting om te groeien naar meer werkgeluk én persoonlijk geluk.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 14 – met Griet Deca en Belinda Mestiaen (Vlotter)

In maatwerkbedrijf Vlotter leveren de medewerkers kwaliteitsvol productiewerk en diensten aan bedrijven en organisaties, en dat op verschillende domeinen, voornamelijk in de sociale economie. Belinda Mestiaen vervult er als stafmedewerker de rol van verbindingsofficier. Ze trekt er verschillende projecten met één doel: mensen en organisaties vlot laten samenwerken.

In deze aflevering kom je meer te weten over de blik van Belinda op wat je als werkgever kan doen om toxisch gedrag buiten de organisatie te houden, en hoe ze haar rol als verbindingsofficier invult en wat de link is naar welzijn en werkgeluk. Maar het gaat ook onder andere over hoe kennismakingsmomenten een springplank zijn naar effectief samenwerken en de kernwaarden in de cultuur van Vlotter.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 13 – met Griet Deca en Tim Vanherck (Johnson & Johnson)

Griet Deca ontmoette in deze aflevering Tim Vanherck, Head of Human Resources bij Johnson & Johnson, en dit op één van de productiesites van Janssen Belgium, lang geleden opgericht door Dr. Paul Janssen en nog steeds een grote werkgever in de Kempense regio én een belangrijke innovatie hub van J&J.

In deze episode kom je onder andere meer te weten over het waarden charter van de groep, over hoe werken in de ‘health care’ sector een extra motivatie geeft, maar ook over het voortdurend linken van wat mensen doen in een specifieke job aan wat de impact is voor de patiënt of de consument. Daarnaast heeft Tim het ook nog over het belang van ‘quality & compliance’ en de druk die dat mogelijks op de medewerkers legt en hoe men daarmee omgaat, als over hoe belangrijk de organisatie het vindt om zorg te dragen voor anderen en de initiatieven die zij hiervoor op dagelijkse basis nemen.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Nieuwste aflevering: Episode 12 – met Griet Deca en Kim Hilgert (Tryangle)

In deze speciale aflevering hebben Kim Hilgert en Griet Deca van Tryangle een levendige babbel over alle fijne gesprekken die ze voor deze podcast gevoerd hebben in 2022.

Ze blikken terug op de voorbije opnames met boeiende gasten en op wat ze daaruit geleerd hebben, maar geven ook aanvullende inzichten mee die de luisteraar kunnen helpen en inspireren om verder te blijven bouwen aan werkgeluk.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 11 – met Griet Deca en Jonas De Kerf (KU Leuven)

Voor deze aflevering trokken we terug naar de universiteit, meer bepaald de KU Leuven. Chief Happiness Griet Deca sprak met doctoraatsonderzoeker Jonas De Kerf, die voor zijn onderzoek diep in het fenomeen flow dook.

Het mag niet verbazen dat dit een zeer boeiend gesprek werd! In deze aflevering hebben we het onder andere over de “happy productive worker” thesis, wat flow precies is en hoe je in flow geraakt, de redenen waarom flow voor voldoening zorgt, de impact van de omgeving op flow en het effect van storingen op je breinenergie, maar ook hoe flow ook een aanslag kan zijn op je welzijn als je niet op tijd een pauze neemt.

Wie graag nog meer wil weten over de onderzoeksresultaten, kan hier tijdelijk het on demand webinar met Jonas van 8/12/2022 herbekijken.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 10 – met Griet Deca en Els Rijckaert (Gritt)

Langs de oevers van de Schelde, gingen we in Antwerpen op bezoek bij Gritt.  Een Belgische groep van technische adviesbureaus die met twee merken de markt op gaat: TEC en Logi-technic. Els Rijckaert werkt er als Projectmanager HR voornamelijk rond employer branding, communicatie en events.

In het bruisende gesprek met deze spring-in-‘t-veld ontdek je meer over hoe Els kijkt naar talent en ‘nature vs nurture’, maar gaat het ook over de aanpak ‘hire for attitude, train for skill’ en hoe dat werkt in de praktijk. Daarnaast komt ook aan bod hoe je er als bedrijf voor zorgt dat medewerkers die langdurig bij een klant tewerkgesteld zijn toch de affiniteit met het moederhuis bewaren, hebben we het over de drie belangrijkste waarden bij Gritt: Passie, Positiviteit en Integriteit en wat deze betekenen in de praktijk, over ‘Golden Moments’ en het vieren van mijlpalen, het belang van interne communicatie en nog veel meer.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 9 – met Kim Hilgert, Leen Hooghe en Nele Hofman (Groep Kortrijk)

Voor deze aflevering trokken we naar Kortrijk, waar Leen Hooghe Beleidsmedewerker HR is voor Stad en OCMW, en Nele Hofman Directeur Personeel is voor de Groep Kortrijk. Kortrijk heeft de ambitie om de beste stad van Vlaanderen te zijn en rekent op haar +/- 1800 medewerkers om dat dag in dag uit waar te maken. Welzijn, gekoppeld aan de waarden van Groep Kortrijk, is daarin de rode draad.

In deze podcast aflevering hoor je meer over de 3 V’s (verantwoordelijkheid, vertrouwen en vrijheid) en hoe deze aan de basis liggen van het welzijnsbeleid bij Groep Kortrijk. Daarnaast vind je ook inspiratie over de voor- en nadelen van werken bij een openbaar bestuur, het belang van feedback, het streven naar gelijkwaardigheid en blijven experimenteren en iets over rode hoodies en hoe deze grote organisatie erin slaagt om het familiegevoel te bewaren.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 8 – met Griet Deca en Ellen De Geest (Vinçotte)

Ellen De Geest is Head Health & Safety in een stoer bedrijf: Vinçotte.
Iedereen kent hen van in de lift maar Vinçotte doet veel meer dan enkel veiligheidskeuringen van liften. Ze bieden objectieve en adviserende services op het vlak van inspectie, certificatie, comformiteitsevaluatie en opleiding.

In deze aflevering gaat het onder meer over de uitdaging om in een grote organisatie te zorgen voor verbondenheid tussen de medewerkers maar ook met het bedrijf, hoe medewerkers kunnen ondersteund worden bij het stellen van grenzen en de balans vinden tussen connecteren en deconnecteren,  hoe Vinçotte het preventie- en welzijnsbeleid aanpakt op korte en lange termijn,…

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 7 – met Kim Hilgert en Ivanka Meuleman (TVH)

Ivanka Meuleman is Communication & Change Enthusiast bij TVH, een grote internationale groep die zichzelf omschrijft als een globale one stop shop voor onderdelen en accessoires voor material handling, industriële, bouw- en landbouwmachines.

Ivanka vertelt over hoe welzijn en werkgeluk vorm gegeven wordt bij TVH, maar heeft het ook over de definitie van een gelukkige medewerker, het interne “Nudge” programma, hoe communicatie altijd de rode draad is, maar nooit perfect is en over de meerwaarde van altijd blijven bijleren.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 6 – met Kim Hilgert en An Waterloos (Arcadis)

An Waterloos is HR Business Partner bij Arcadis Belgium, een internationale organisatie die ontwerp, engineering en advies diensten levert voor duurzame gebouwen en een natuurlijke omgeving.

An heeft het in deze aflevering onder andere over de uitdaging om initiatieven op te zetten die voor iedereen toegankelijk zijn, ook wanneer alle medewerkers “billable” zijn, over de kosten en baten van investeren in health & well-being en over hybride werken en cohesie in teams en de rol die HR daarin heeft.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 5 – met Griet Deca en Carolien Van Belle en Katrijn Vekens (Kinnarps)

Carolien Van Belle is HR & Facility Manager. Katrijn Vekens is Product & Marketing Executive. Samen creëren ze een happy workplace voor de medewerkers van Kinnarps.  En dat gaat over meer dan alleen de comfortabele stoelen waarin we mogen zitten voor dit gesprek.
Carolien en Katrijn hebben het onder andere over hoe werkgeluk bijdraagt tot productiviteit en over hoe de kantoorinrichting voor een aangename werkomgeving zorgt. Maar ook over het belang van een open communicatie cultuur, de war for talent en inzetten op retentie, hun Happiness Heroes en hoe hard werken ook fun mag zijn,…

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 4 – Met Griet Deca en Alexander Alonso (BD Benelux)

Alexander Alonso is General Manager bij BD benelux, een medisch-technologisch bedrijf met als doel het verbeteren van de gezondheidszorg voor een betere wereld. Dat doen ze door het bevorderen van medische innovatie, diagnostiek en zorg.
In dit gesprek vertelt Alexander ons onder andere over de meest gemaakte denkfout bij burn-out (“het kan mij niet overkomen”), over de impact van de corona pandemie, over hoe je de mens centraal kan blijven stellen – ook in een moeilijke context – en over de focus op ‘servant leadership’ en het concept work life harmonie ipv balans.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 3 – Met Kim Hilgert en Linda Cappelle (Bright Plus)

Linda Cappelle is de heel fiere directeur van Bright Plus, een bedrijf met een zeer specifieke bedrijfscultuur die gestoeld is op werkgeluk en met een heel duidelijke wellbeing strategie.
Linda heeft het in dit interview o.a. over persoonlijk leiderschap en de 5 pijlers in het welzijnsbeleid van Bright Plus, maar ook over de sterkte van een bottom-up verhaal, de uitdagingen rond hybride werken en over het belang van feedback en de kracht van kwetsbaarheid.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 2 – Met Griet Deca en Sanne De Prycker (VGD)

Sanne De Prycker is HR Business Partner en Preventieadviseur bij VGD, een kennispartner voor heel wat bedrijven. Met meer dan 40 jaar ervaring ondersteunen ze ondernemingen in vraagstukken rond tax, audit, accountancy, HR-zaken en dergelijke meer.
Sanne praat met ons onder andere over luisteren naar medewerkers, over omgaan met verloop en absenteïsme, over de verbondenheid tussen de verschillende regionale kantoren en over de klantentevredenheid als indicator voor de tevredenheid van de medewerkers.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Episode 1 – Met Griet Deca en Kim Hilgert

We geven bij Tryangle zelf graag het goede voorbeeld. In deze eerste aflevering bijten Griet en Kim – de Chief Happiness Officers van Tryangle – de spits af. Ze hebben een gezellige babbel over welzijn en werkgeluk.
De basis voor elk gesprek in deze podcast reeks is een lijst met 7 stellingen, waaruit we onze gesprekspartners telkens één stelling laten kiezen. In deze aflevering kiezen Kim en Griet elk een stelling uit en vertellen ze hun persoonlijke verhaal dat daarbij hoort.

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Trailer – met Griet Deca en Kim Hilgert

Luister online of op Spotify, iTunes, Google of YouTube.

Wil je graag als gast aan het woord komen in onze podcast?