Gratis Webinar – Pak (digi)stress op het werk aan: Tips voor deconnectie

Steeds meer mensen kijken voor hun werk een groot deel van de dag naar een scherm. Via een waslijst aan tools en kanalen staan we daarenboven constant in contact met onze collega’s.

Daarnaast leidt de toegenomen flexibiliteit rond tijd- en plaatsonafhankelijk werken tot een vervaging van de grens tussen werk en privé en kunnen medewerkers opgezadeld raken met een constant gevoel van bereikbaarheid en druk om altijd ‘aan’ te staan en te blijven presteren.

Een ideaal recept voor onrust, stress en een continue stroom van gedachten over werk, ook buiten de werkuren.

In deze digitale, snelle, drukke wereld is de nood om tijdig te deconnecteren dan ook luider dan ooit om op een gezonde manier te kunnen (blijven) werken. Dit deconnecteren omvat niet alleen een digitale component, zoals bewust anders omgaan met onze communicatiemiddelen, maar ook een mentale component, bijvoorbeeld door ruimte te maken voor ontspanning en loslaten.

Ook voor organisaties is het belangrijk om medewerkers te ondersteunen en begeleiden op vlak van digitaal/mentaal welzijn en deconnecteren, iets wat ook de Arbeidsdeal oplegt.

In dit interactief webinar ontrafelt onze corporate well-being expert Kim Hilgert het fenomeen van digitale onrust en deelt ze waardevolle tips voor digitaal en mentaal deconnecteren. Inzichten die medewerkers, leidinggevenden, HR managers, preventieadviseurs, welzijns-ambassadeurs,… kunnen inspireren voor meer comfort en welzijn op de werkvloer.

Wat komt aan bod in het webinar:
– Het recht op deconnectie: is het ook een plicht?
– Van digitaal naar mentaal deconnecteren.
– Jouw work-life blend onder de loep.
– Tips en tricks om zelf keuzes en de juiste afspraken maken (en te respecteren) met collega’s.
– Een blik op mogelijke beleidsmaatregelen.

Schrijf je gratis in via Webinargeek.

Date

mrt 15 2024
Expired!

Time

09:00 - 09:30

More Info

Read More

Labels

Werktevredenheid

Location

Online
Category

Organizer

Tryangle
QR Code