Week van de werkstress:
gratis webinar “omgaan met stress”

week van de werkstress

 

Van 15 tot en met 19 november 2021 coördineert OVAL de Week van de Werkstress. Het doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om serieus werk te maken van mentale kracht.

Mentale kracht gaat niet alleen over reageren, maar ook over goed voorbereid zijn op (dreigende) stress of tegenslag. Een mentaal sterke organisatie houdt zich staande in wisselende en stressvolle omstandigheden. Het centrale thema is daarom dit jaar: Mentaal sterk!

Welzijn en geluk op het werk

Ook Tryangle beschouwt fysiek/mentaal welzijn en veerkracht als één van de belangrijke pijlers om te komen tot werkgeluk. Stress heeft in se flink wat positieve kanten, maar enkel op voorwaarde dat na een korte periode van stress weer voldoende kan hersteld worden. Wat stress precies is en waarom die recuperatie nodig is, kan je trouwens ontdekken in dit blogartikel. Het mag echter duidelijk zijn dat te veel stress voor heel wat problemen kan zorgen. En ziek worden is natuurlijk iets dat we liever niet zien gebeuren. Ook werkgevers niet. Het is dus belangrijk om als organisatie in te zetten op zowel een curatief als een preventief well-being beleid.

Corporate well-being – empower the employer

Met voldoende kennis van het mechanisme van ongezonde stress, kan er snel worden ingegrepen en kan erger worden voorkomen. Een corporate well-being aanpak combineert alle informatie en tools die een bedrijf ter beschikking kan stellen rond vitaliteit en gezonde gewoonten voor lichaam en geest. Tryangle ondersteunt organisaties bij het inzetten van welzijnstools (ter preventie van stress en burn-out maar ook ter verbetering van de gezondheid, veerkracht en prestaties van teams) en biedt eveneens begeleiding om constructief om te gaan met de veerkrachtdialoog, uitval en re-integratie.

Corporate well-being – empower the employee

Inzetten op fysieke en mentale gezondheid en medewerkers ondersteunen bij het ontwikkelen van veerkracht zorgt er dan weer voor dat ze sterk in hun schoenen staan. Als onderneming kan je jouw werknemers een handje helpen om hun vitaliteit en veerkracht te vergroten door hen inzichten en tools aan te reiken rond hun fysieke en mentale welzijn. Tryangle heeft tal van (digitale) opleidingen waarin medewerkers meer te weten komen over de impact van negatieve stress en uiteenlopende technieken kunnen aanleren voor een betere (psychologische) weerstand.

 

Werken aan welzijn en werkgeluk met Tryangle

TryangleTryangle biedt zowel offline als online training, consulting, coaching, teambuilding en inspiratie (keynotes, webinars en content) rond alle mogelijke deelthema’s van werkgeluk, en dus ook rond veerkracht, stress en burn-out. Wil je meer weten over wat wij nog meer zouden kunnen betekenen op vlak van welzijn en geluk op het werk voor jouw organisatie en jouw collega’s? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je maar al te graag te woord.

Gratis webinar

We lichten graag een tipje van de sluier omtrent onze manier van werken. Je kan vrijblijvend deze opname bekijken van de webinar “Omgaan Met Stress“. Zo ontdek je de “try a different angle” webinar-stijl van onze Chief Happiness en kan je tevens enkele boeiende inzichten vergaren omtrent (negatieve) stress.

Webinar: Omgaan met stress

“Stress is een vies beest”, “Stress is negatief”, “Stress bezorgt je allerlei klachten”. Dat is zeker waar, maar we kunnen stress ook door een andere bril bekijken. In dit webinar introduceert Chief Happiness Griet Deca een kader rond de goede en slechte aspecten verbonden aan stress. Daarnaast zijn er gezonde en ongezonde manieren om met stress om te gaan. Benieuwd welk (on)bewust mechanisme jij toepast en of je de impact ervan nog kan verbeteren? Ontdek allerlei sleutels om jezelf en je collega’s beter te begrijpen én te ondersteunen in stressy tijden. 
BEKIJK HET WEBINAR

Training “Stress intomen = burn-out voorkomen”

Wil je graag jouw medewerkers dieper in het thema laten duiken? Dan is deze in-company dagtraining zeker een aanrader.

Stress en burn-out voorkomenNa een analyse van het effect van stress op ons lichaam en spontane reacties op stress, zoomen we in op gezondere kanaliseringstechnieken. Je ontdekt op welke manier je bewust kan omgaan met stress-signalen en leert op een minder stresserende manier naar de realiteit kijken. We onderzoeken de verschillende fases in een burn-outproces en geven tips om burn-out te voorkomen en te genezen.
Door middel van oefening en experiment ontdek je hoe je je veerkracht kan verhogen, hoe je stress kan voorkomen en opvangen en hoe je werkelijk tot rust kan komen. Een must voor iedereen die geconfronteerd wordt met negatieve stress.

 

 

You might be interested in …